2008/05/22

NRK hyller ildsjelene

Mandag 26. mai sender NRK1 en dokumentar om hvordan det er å drive et korps. Programmet er en hyllest til den innsatsen som legges ned av mange foreldre.

Faktor har møtt korpspappa og musikalsk ansvarlig for Majorstuens skolekorps, Eyvind Ellingsen. Med omfattende innsats og engasjement hjelper han framtidens musikere. I år har innsatsen vært ekstra stor i og med at skolen feirer 100-årsjubileum, og korpset er en viktig del av feiringen.

Korpset gir barn og unge i lokalmiljøet både musikalsk opplæring og en tryggere oppvekst. Eyvind synes derfor det er dårlig at korpset kun får 40.000 kroner i støtte fra det offentlige, når det koster 800.000 kroner å drifte korpset. Instruktører, instrumenter og uniformer koster penger. Selv en entusiast som Eyvind Ellingsen må innrømme at det til tider tærer på kreftene.

Med ingeniørjobb på dagtid og gratisarbeide for korpset på fritiden skulle man tro at Eyvinds dager var fulle. Men musikken gir han nye krefter og påfyll. Han spiller selv banjo, gitar, synger m.m. i jazzbandene Caledonia, New Orléans og Lucky 7 i Oslo.

Dokumentaren om livet bak kulissene i Majorstuens skolekorps sendes på NRK1, mandag 26. mai kl. 19.55. Programmet er i følge NRK en hyllest til den innsatsen som legges ned i korpsbevegelsen i Norge – sett gjennom én av dens ildsjeler.

Ingen kommentarer: